Dick & Jan Å vann en blöt tävling !

29 Juni -23


Onsdagens veckotävling blev något helt annorlunda mot vad vi är vana vid då det trots prognoser om fint väder började regna så pass mycket att vi bara kunde spela 1 varv och detta gör att vi har dubblat resultatet från varvet för att kunna ge poäng för tävlingen.


Klass 1: 1) Dick Nilsson, Asarum, 35 slag, 2) Peter Fransson, Asarum, 38 slag och 3) Peter Blomqvist, Kärnan, 44 slag.


Klass 2: 1) Jan Åkesson, Asarum, 35 slag, 2) Peter Svensson, 38 slag och 3) Patric Fransson, Asarum, 42 slag.













3 X pallplatser på DM i Aalborg !

25 Juni -23


Helle Seremet och Karsten Nörskov var och spelade DM på EB i Aalborg i helgen och det gick bra för dom, 2 st andra platser och en tredje plats.


I mixed som avgjordes under lördagen kom paret på en fin andra plats och fick därmed silver. GRATTIS


Idag avgjordes dom individuella klasserna och då slutade Helle på en tredje plats i Senior Damer. GRATTIS


Karsten ville inte vara sämre och efter att bytt placeringar under varven i en jämn klass så tog han till slut hem andra platsen. GRATTIS


DM EB Aalborg

Dags för Danska mästerskapen på EB !

23 Juni -23


Med start imorgon spelas Danska Mästerskapen på EB i Aalborg och Asarums Bangolfklubb har två spelare med då Helle Seremet och Karsten Nörskov spelar tävlingen.  Man spelar både individuellt och i mixed och vi hoppas att det går bra för dom.


DM EB Aalborg

Veckans segrare blev Peter F och Michael !

22 Juni -23


Onsdagens veckotävling spelades i VARMT väder och några få droppar regn men inget som störde dom 18 spelarna.

Vi fick se en comeback av Inger Eriksson, Asarum och som hon gjorde det ! 2:a i klass 2 direkt och så hade vi finbesök av Ingela & Stefan Wigö, Eskilstuna och Christian Bengtsson, Staffanstorp som var här för första gången.


Klass 1: 1) Peter Fransson, Asarum, 71 slag, 2) Dick Nilsson, Asarum, 71 slag Peter Blomqvist, Kärnan, 79 slag.


Klass 2: 1) Michael Karlsson, Olofström, 75 slag, 2) Inger Eriksson, Asarum, 78 slag och 39 Stefan Wigö, Eskilstuna, 82 slag.

GULD och brons till Wilma på WAGM !

18 Juni -23


Vid WAGM (VM på MOS) tog Wilma Harrysson, Asarums Bangolfklubb spelande för Sverige ett brons i individuella spelet efter att förlorat i sudden om silvret och ett GULD i mixed tillsammans med Gunnar Bengtsson, Askim. GRATTIS till Wilma och Gunnar.


En annan som vi inte får glömma vid årets WAGM är ju Tuula Mörck som spelade för Finland och knep en fin 4:e plats individuellt endast 2 slag från bronset och kom på en 7:e plats i mixed tillsammans med Tom Ahlberg. Bra kämpat Tuula !

Vi firade 50 år som klubb !

18 Juni -23


Igår den 17/6 firade Asarums Bangolfklubb sin 50 årsdag och vi gjorde det med ett öppet hus för alla som ville komma och prova på bangolf.


Det kom överraskande många och besökte oss med tanke på vädret men som tur är så har vi ju vår bangolfhall att vara i om det är sämre väder.

Gratis spel, tipsrunda, gratis korv och dagen avslutades med en medlemsfest med god mat, lotterier och Per Friskopps kluriga tipsrunda.


En av dom som var med på festen var en av dom riktiga legenderna i klubben som tagit sig upp till Asarum för att vara med att fira klubben var Ebbe Jönsson. Det var riktigt kul att se Ebbe på plats och han lyckades även vinna på sina lotter och när han nu äntligen var på plats fick han även ett exemplar av sin "egen" boll EBBE.



















Ebbe Jönsson



Bilder från jubileumsdagen

Tuula & Wilma i Gumpoldskirchen för WAGM !

15 Juni -23


Asarums Bangolfklubb har två spelare, Tuula Mörck och Wilma Harrysson med i årets WAGM som spelas i Gumpoldskirchen, Österrike med start imorgon och fast dom är klubbkamrater spelar dom i olika landslag då Tuula spelar för Finland och Wilma spelar för Sverige.

Båda spelarna har rutin från landslagspel sen tidigare och för klubben är det alltid kul att våra spelare får chansen att representera sitt land.


WAGM spelas både som lagspel och individuellt över 6 varv imorgon där Wilma spelar för Sverige 3 och laget ser ut som följer: Peter Nordin, Lina Lennestål, Rebecka Johansson och Wilma Harrysson. Tuula spelar i Finland 3 tillsamans med  Jyri Rantanen, Juha-Petri Kujansuu och Kasper Kammonen. 


Dom första 6 varven är kval till mixedtävlingen på söndag och där spelar Wilma tillsammans med Gunnar Bengtsson och Tuula spelar tillsammans med Tom Ahlberg.


Vi önskar Tuula och Wilma lycka till och håller tummarna för att det ska gå bra för dom båda !


WAGM  Gumpoldskirchen, lag och individuellt


WAGM Gumpoldskirchen, mixed final


Peter B & Åke vann kvällens drabbning !

14 Juni -23


13 spelare vid kvällens veckotävling i ett underbart väder och väldigt jämnt i klass 1 igen med 4 spelare inom 2 slag.


Klass 1: 1) Peter Blomqvist, Kärnan, 77 slag, 2) Peter Fransson, Asarum, 78 slag och 3) Sam Algotsson, 79 slag.


Klass 2: 1 Åke Mattsson, Asarum, 90 slag, 2) Peter Svensson, 96 slag och 3) Per Friskopp, Asarum, 99 slag.



Igår hade vi avslutning på ungdomsträningen för vårsäsongen och vi tackar våra ledare Agneta Harrysson, Barbro Dahl och Wilma Harrysson för denna gång och vi ses igen efter sommaren.
















Två pallplatser för Asarums Bangolfklubb i Varberg !

10 Juni -23


Efter 8 varv i strålande solsken och varmt så in i ... , tog Asarums Bangolfklubbs spelare två pallplatser vid Ocab maran i Varberg.


I klass C tog Helle Seremet en 2:a plats efter segraren Anders Lysén, Nässjö, Grattis Helle !


I klass A tog Peter Fransson till slut hand om 2:a platsen, 1 slag före Per-Olof Isaksson, Sjöviken på 3:a plats men efter segraren från hemmaklubben, Magnus Sörström. Det var mycket jämnt i klassen och det skiljde inte många slag mellan spelarna i toppen. Karsten Nörskov kom på 10:e plats i klassen.


Ett 18-varv, Magnus Sörström och 3 st 19-varv, Peter Fransson, Karsten Nörskov och Roger Njord, Gullbergsbro fick vi se.


Peter & Helle                                              Peter                                                             Karsten                                                  Junior hejade på

Spelare från Asarums Bangolfklubb i farten !

9 Juni -23


Imorgon spelas OCAB Maran i Varberg över 8 varv och Asarums Bangolfklubb har tre spelare med i tävlingen, Helle Seremet, Karsten Nörskov och Peter Fransson. Karsten och Peter spelar i klass A och Helle spelar i klass C.


Följ deras spel via länken nedan (eller på startsidan):


OCAB Maran, EB  Varberg

Dick & Thomas vann kvällens svingande !

7 Juni -23


Kvällens veckotävling som var #8 hade 19 spelare till start varav 11 i klass 1 och 8 i klass 2. Segrade gjorde Dick Nilsson, Asarum i klass 1 och Thomas Karlsson, Asarum i klass 2.


Klass 1: 1) Dick Nilsson, Asarum, 71 slag, 2) Ingmar Åkesson, Asarum, 73 slag och 3) Torbjörn Birgersson, Asarum, 77 slag.


Klass 2: 1) Thomas Karlsson, Asarum, 84 slag, 2) Martin Nell, Asarum, 98 slag och 3) Christer Berg, 99 slag.

Serieomgång #2 avklarad och det ser bra ut !

6 Juni -23


Så var då den andra serieomgången avklarad och det ser bra ut för båda klubbens lag.


I div 1 södra A som spelades i Nässjö tog Asarums Bangolfklubb 5 av 7 matcher och ligger därmed på en fin 3:e plats inför sista omgången.

Laget åkte upp på tordagsmorgonen och enligt rapporter så gick träningen torsdag och fredag bra och alla spelare gjorde fina resultat.


Första matchen spelades mot hemmaklubben Nässjö och här inkasserades första förlusten då hemmalaget vann Nässjö BGK-Asarums BGK 186-195  

Match nummer två spelades mot Jönköping och nu tog laget sina 2 första poäng i omgången genom Asarums BGK-BGK Jönköping 2 191-199


I nästa match väntade Haga som besegrades och nya poäng in på kontot  Haga BGK-Asarums BGK 215-208


Omgången därefter mötte man Granhyddan och nya poäng trillade in Granhyddans BGK-Asarums BGK 203-180


Uddevalla stod för motståndet i match #4 och här tog man ytterligare en seger Uddevalla BGK-Asarums BGK 213-185


Näst sista matchen slutar även den med seger då man mötte Kulladal Asarums BGK-Kulladals BGK 186-201


Sista matchen blev det förlust mot Gullbergsbro som leder serien efter omgång 2 Asarums BGK-Gullbergsbro BGK 2 198-180


Bäst i laget blev Dick Nilsson med 33,7 i snitt över dom 7 matcherna.


Div 1 södra A



I div 2 södra A leder Asarums Bangolfklubb serien även efter omgång 2 då man lyckades ta 4 poäng av 8 möjliga i Värend och har en god chans att vara i toppskiktet även efter sista omgången i Åstorp.


Laget startade med att förlora mot hemmaklubben Värend  230-220


I den andra matchen ställdes man mot Malmö och här kom dagens första seger 218-234


Match #3 spelades mot Åstorp och 2 nya poäng in på kontot efter vinst 224-238


I den sista matchen mötte man Kärnan och då kom även den andra förlusten 218-203


Om man ser på omgången så får laget godkänt men kan lite bättre ändå och bäst i laget blev Claes Mörck med 41,3 i snitt.


Div 2 södra A


Om ni undrar varför Pelle är så glad på bilden oven så får ni nu se varför:














Pelle lyckades lägga bollen uppe på toppen av mittkullen !


Dags för den andra omgången av Svenska serien !

2 Juni -23


I helgen är det dags för den andra omgången av Svenska serien och det startar redan imorgon lördag med div 1 södra A som spelas i Nässjö över två dagar och på söndag spelas div 2 södra A på Värends banor i Evedal, Växjö.


Div 1 södra A är jämn efter den första omgångne och det gäller att ta så många poäng som möjligt för att vara med och slåss om en topplats. Spelarna som representerar Asarums Bangolfklubb i Nässjö är: Peter Fransson (C), Dick Nilsson, Claus Riis Harslev ( som gör debut i den röda tröjan i seriespel), Karsten Nörskov, Samuel Byström och Wilma Harrysson. 

Laget har tränat i två dagar och enligt rapporter så har det sett bra ut så vi hoppas på en bra omgång av laget.


















Wilma Harrysson                                                                Claus Riis Harslev                                                                Dick Nilsson                                                                        Samuel Byström



Div 1 södra A



Div 2 södra A  toppas av Asarums Bangolfklubb efter den första omgången och vi ser fram emot en spännande omgång och hoppas att laget tar med sig många poäng hem och laget som representerar Asarums Bangolfklubb i Värend är: Patric Fransson (C), Agneta Harrysson, Alf Johansson, Claes Mörck, Per Friskopp och Tuula Mörck.


Div 2 södra A


Ingmar & Michael segrade i veckotävling #7 !

1 Juni -23


Det var kul att se Göran Andersson göra säsongsdebut och Ingmar Åkesson vinna klass 1 vid onsdagens veckotävling när 18 spelare gjorde upp om äran i ett strålande väder.


Klass 1: 1) Ingmar Åkesson, Asarum, 78 slag, 2) Peter Blomqvist, Kärnan, 84 slag och 3) Fredrik Tagesson, Olofström, 85 slag.


Klass 2: 1) Michael Karlsson, Olofström, 92 slag, 2) Sam Algotsson, 97 slag och 3) Lars-Erik Lindgren, Asarum, 98 slag.